Tips

Het zoeken naar de juiste cateraar kan veel tijd en stress kosten. Er zijn namelijk nogal wat dingen waar je naar moet kijken: het budget, type evenement en bijvoorbeeld het aantal verwachte gasten. Ook is het belangrijk om te weten wat voor voedsel je wilt en hoeveel man personeel je nodig hebt. Door de volgende tips in een rijtje samen te vatten hou jij je evenement goed onder controle.

Barry's tips

1FOCUS OP JE GASTEN
Het is natuurlijk het beste om te luisteren naar de wensen van je gasten. Kijk bij je evenement specifiek naar de gasten die met speciale wensen, zoals bijvoorbeeld een dieet. Als je niet zeker weet wat voor gasten er komen, dan is het handig om een groot aantal verschillende gerechten te bestellen, zodat je niet onverwachts met boze gasten te maken krijgt. Als je hier hulp bij nodig hebt dan bieden wij advies van cateraars gespecialiseerd in vegetarisch en veganistisch eten.
2DE JUISTE CATERAAR VOOR HET JUISTE EVENEMENT
Zorg ervoor dat jouw evenement aansluit op de kwaliteiten en capaciteiten van de cateraar. Het idee dat jouw evenement precies past bij de gekozen cateraar, is geruststellend.
3INVENTARISEER JE WENSEN
Schrijf voor het kiezen van de juiste cateraar al je wensen en eisen op. Het is belangrijk dat je dé cateraar kiest die hieraan voldoet, zodat jouw evenement niet in de soep loopt. Er zijn speciale tools waarmee je bv. alle drankcateraars inventariseert. Ook kun je hiermee zoeken naar verschillende keukens, zoals Mexicaans, Frans, etc.
4WEES CREATIEF, MAAR GA NIET OVER DE TOP
Iedereen wil natuurlijk een evenement organiseren waar men dagen daarna nog over praat. Het is daarom ook een leuk idee om je event een unieke touch te geven. Denk hierbij wel aan het thema van het evenement. Het moet natuurlijk wel op elkaar aansluiten. Wees niet te excentriek, met een paar verschillende bijzonderheden ben je er al!
5DOE JE RESEARCH EN VRAAG OM REFERENTIES
Bij het kiezen van je cateraar is betrouwbaarheid een pre. Het online web is hierbij een goede start. Lees de reviews van jouw cateraar op bv. Facebook en vergelijkingssites. Je kunt ze natuurlijk ook vragen om referenties.
6LEES HET CONTRACT
Niet iedereen neemt het tekenen van een contract altijd heel serieus. Zodra je cateraar je een contract aanbiedt is het wél belangrijk om deze uitgebreid door te nemen. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte situaties komen te staan.
7BEOORDEEL JE CATERAARS ENTHOUSIASME
Als jij je voor de volle 100% inzet voor je evenement, dan wil je uiteraard dat je cateraar dat ook doet. Let daarom goed op het enthousiasme dat de cateraar toont als het gaat om jouw evenement. Als het enthousiasme van de cateraar je tóch niet helemaal bevalt, kijk dan gerust verder naar een die beter bij je past.
8WEES REALISTISCH OVER JE BUDGET
Mensen zijn al gauw in staat veel geld neer te leggen voor de catering van het evenement. Doe dit niet te overhaast, voordat je zit opgescheept met een te dure cateraar. Vergelijk eerst op je gemak de tarieven van verschillende cateraars.

By Barry

By Barry's heeft al jaren ervaring in voeding. Gestart als bakker (12 jaar lang) en de overstap gemaakt naar de Sligro Food Group (16 jaar). Hierna heb ik mijn intrede gedaan bij Ton Hendrikx om de fijne kneepjes van het vak te leren en zijn zaak over te nemen.

Neem contact met ons op

Kom je er tóch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op! Je kan ons mailen op info@bybarry.nl of bellen via 06-28840069